Послуги та ціни

Про сервіс

Метод прибирання Марі Кондо: які прийоми можуть стати вам у нагоді?

06 сентября 2018

Метод прибирання Марі Кондо: які прийоми можуть стати вам у нагоді?

Якщо ви не чули ще про Мері Кондо, настав час познайомитися з цією дивовижною жінкою. Її книги про те, як легко і просто навести лад у будинку стали бестселерами у багатьох країнах. Книги перекладені англійською, німецькою, французькою, російською, китайською мовами. Численні її шанувальники стверджують, що, прислухаючись до її порад, ви наведете чистоту і порядок не тільки в будинку, ви зміните своє життя.

Які основні відмінні риси методу прибирання Марі Кондо?

Як авторитетний консультант у питаннях прибирання, Мері Кондо вважає, що прибирати необхідно не «малими порціями», а кардинально.

магическая уборка от мари кондо

Перше, що потрібно зробити - викинути всі непотрібні речі.

Особливістю позбавлення речей по-японськи, є особисте сприйняття речей. Якщо ви дивитеся на певну річ, і вона вас тішить, значить вона залишається жити у вашому будинку. Якщо серце «мовчить», річ не викликає позитивних емоцій, розлучайтеся з нею без жалю.

Це стосується не лише одягу. Ви повинні позбутися непотрібних книг, сувенірів, паперів та інших дрібниць.

Не намагайтеся впоратися з усіма завалами одразу. Розбирайте поетапно.

  • Розлучаємося з одягом. Принцип «викидати речі поступово» не для послідовників системи Кондо. Залишити потрібно тільки найулюбленіші, найносильніші речі. Якщо ви не прихильник вінтажної моди, чекати, що та чи інша кофточка, штани чи сукня знову увійдуть у моду, і ви їх носитимете, не має сенсу.
  • Книги до будинку приходять роками, але не треба боятися з ними розлучатися. Адже не обов'язково книги виносити на сміття, оптимальний варіант – віддати непотрібну літературу до найближчої бібліотеки, і тоді вони будуть приносити користь, а не збирати пилюку на книжкових полицях у вашому будинку.

Позбавляючись непотрібного раз і назавжди, не перекладайте книги з місця на місце. Дістаньте їх усіх з шафи, застосовуючи метод Мері Кондо, візьміть до рук кожну книгу чи журнал і запитайте себе «чи ця річ приносить мені радість?». Якщо відповідь позитивна, повертаємо книгу на полицю, якщо негативну, відкладаємо для бібліотеки.

Иногда, книгу оставляют в надежде когда-нибудь ее прочитать или перечитать. Не обольщайтесь: когда-нибудь может не наступить никогда. Вспомните, как часто вы перечитываете книги? Ну вот, лучше потом возьмете ее в библиотеке.

  • Папір та документи. Ви здивуєтеся, скільки непотрібних паперів накопичується, якщо їх регулярно не утилізувати. Старі рахунки, поради лікарів, ксерокопії документів. Викидайте їх без жалю.
  • Різні дрібниці. Мері рекомендує запакувати в мішок для сміття, а потім викинути все, що не приносить вам радість. Особливо складно розлучатися із подарунками дорогих вам людей. Але й зберігати непотрібні речі годі було. Мері Кондо вважає, що така річ вже виконала свою функцію, вона принесла вам радість, тепер з нею можна без жалю розлучитися.

Різні дрібниці необов'язково виносити на звалище, подумайте, можливо, ви знаєте людей, кому ця річ принесе радість та користь.

Наприклад, старі диски можуть поповнити чиюсь колекцію, а не підійшовша вам за кольором помада, порадує вашу подругу.

магическая уборка кондо

Займаючись розсортуванням речей, не залучайте до цього процесу своїх рідних. Інакше ця дія може розтягнутися до нескінченності. Адже кожен член сім'ї матиме свої переваги.

У той самий час годі було викидати без дозволу чужі речі. Чоловік, діти (якщо їхній вік дозволяє це зробити) повинні розібратися зі своїм одягом самі.

Розібравшись із одягом та речами в кімнатах, не забудьте зазирнути на кухню. Порожні банки, пляшки, тріснулий або надколотий посуд, прострочені продукти, від цього слід безжально позбуватися.

Наступний принцип збирання Мері Кондо – правильне зберігання речей.

Власницям великої вбиральні кімнати застосовувати японські мінімалістичні принципи немає необхідності. Але тим, хто бореться за квадратні метри, принцип магічного прибирання Мері Кондо припаде до душі.

мария кондо магическая уборка
  • По-перше, Мері рекомендує відмовитися від сезонного поділу одягу. Тоді ви зможете легко користуватися теплими кофтами та светрами прохолодними літніми вечорами або при необхідності одягнути легку блузку взимку. І найголовніше, вам не доведеться щосезону перекладати речі по коробках і прибирати їх у дальні кути антресолей або комор.
    За принципом Кондо одяг повинен зберігатися так, щоб його можна було окинути одним поглядом та вибрати потрібну річ.
  • По-друге, слід відмовитися від безлічі перегородок у шафі.
  • Мері рекомендує використовувати вертикальну систему зберігання.

Одяг, який неможливо скласти, розміщують на плічках, але не в хаотичному порядку, а за зручним для вас принципом, наприклад, за кольором, або за призначенням.

Решту одягу зберігають не на полицях, як ми звикли, складаючи одну річ на іншу чарками в кілька рядів, а в контейнерах. Для контейнерів ідеально підходять пластикові коробки різного розміру, але можна використовувати і картонні коробки з-під взуття.

Контейнери заповнюються за категоріями. Одяг складається особливим чином - згортається трубочкою або гладким прямокутником. Трубочка має бути трохи нижче контейнера. У такому вигляді одяг займає мінімум місця, добре проглядається, і не сильно м'ється. Висунувши контейнер, ви відразу зможете знайти потрібну річ і, виймаючи її, вам не доведеться перекладати інший одяг.

Слід зазначити, що метод вертикального зберігання, більше підходить власникам комодів, вбудовані шафи-купе не дуже підходять для такого способу зберігання. Але завжди можна знайти компроміс і застосовувати метод Марі там, де це буде зручно для вас.

Розміщуючи речі, не слід забувати про колготки та шкарпетки. Вертикальне зберігання передбачає зберігання шкарпеток у вигляді прямокутників, поставлених вертикально (візьміть для них невеликий сітчастий кошик), а колготки у вигляді згорнутих роликів.

уборка мари кондо

Не забула Мері дати рекомендації щодо зберігання сумок. Щоб сумки займали якнайменше місця у шафі, їх слід ховати одну в іншу. Щоб сумки не рвалися, підбирайте їх за розміром та матеріалом, а також не укладайте разом більше трьох сумок. Ручки від усіх сумок мають бути рівними та дивитися назовні.

До речі, Мері Кондо настійно рекомендує, повернувшись додому, одразу ж звільняти сумочку від усіх речей, розкладаючи їх на місця. Адже після «роботи» вона також має відпочити. Та й наступного дня буде простіше підібрати сумку за настроєм та швидко її укомплектувати необхідним вмістом.

метод уборки мари кондо

Позбавлення від мотлоху за методом Мері Кондо – це ціла філософія. Мері вважає, що кожна річ має знаходити відгук у душі, з нею необхідно розмовляти і, розлучаючись, подякувати їй за вірну службу та доставлену радість.

Зрозуміло, як і будь-яка філософія, вона знаходить відгук не у всіх, але цього не потрібно. Ви можете вибрати ті принципи прибирання, які підходять саме вам.

Коли все зайве буде ліквідовано, а у кожної речі знайдеться своє місце, вам буде простіше підтримувати звичний порядок. Не доведеться витрачати час на пошуки речей, що загубилися, «генеральні прибирання» стануть рідкісним явищем у вашому будинку, і ви зможете витратити звільнений час на відпочинок або улюблені заняття.

Мері Кондо вважає, що, змінивши своє житло, ви змінитеся самі. Позбувшись вантажу непотрібних речей, ви звільнитеся від непотрібних переживань та емоцій. Ваш будинок стане справжньою фортецею, де вам буде радісно перебувати, і відновлювати енергію для нових досягнень.

Замовте генеральне прибирання квартири прямо зараз!

  • +3

Теги: [ магічний метод марії кондо, японське прибирання марі кондо, марія кондо магічне прибирання, мистецтво прибирання марі кондо, мері кондо магічне прибирання, метод прибирання по марі кондо, система прибирання марі кондо, мері кондо магія прибирання, марі кондо магічна прибирання, маріє кондо , японське прибирання за методом марі кондо ]