Послуги та ціни

Про сервіс

Як правильно почистити забруднення на одязі з екошкіри? Особливості догляду за платтям з оксамиту. ✔Чистка ✔Прання ✔Прасування ✔Зберігання

06 сентября 2018

Як правильно почистити забруднення на одязі з екошкіри? Особливості догляду за платтям з оксамиту. ✔Чистка ✔Прання ✔Прасування ✔Зберігання

Ви купили одяг, на бiрці якого написано «екошкіра». Виникає питання: що таке екошкіра? 

Чим вона відрізняється від натуральної шкіри чи іншого шкірозамінника? Чим відрізняється догляд за екошкірою від догляду за іншими матеріалами?

Екошкіра – це штучна шкіра, виконана за останніми технологіями, при виготовленні якої використовується екологічно чиста сировина. На бавовняну основу наноситься поліуретан, який забезпечує м'якість та гладкість покриття. При виробництві екошкіри не використовуються шкідливі для довкілля та людей пластифікатори та інші добавки. У процесі експлуатації матеріал не виділяє у повітря ніяких речовин.

Екошкіра на відміну від інших шкірозамінників має мікропори, які дозволяють добре пропускати повітря, пари та вбирати вологу. При цьому мікропори не дозволяють пропускати воду. Ці властивості екошкіри дають велику перевагу перед дерматином, який має яскраво виражений парниковий ефект. Навіть натуральна шкіра не може зрівнятися по повітропроникності з екошкірою.

Екошкіра – м'який, еластичний, зносостійкий матеріал. Екологічно чиста сировина не викликає алергії.

З екошкіри виготовляють не лише одяг. Завдяки тому, що екокожа легко обробляється, шиється та клеїться, з нього виготовляють взуття, сумки, різноманітні аксесуари. Цей матеріал став чудовим замінником натуральної шкіри при оббивці меблів та салону автомобіля.

Складність обробки натуральної шкіри, її природний характер роблять вироби з натуральної шкіри досить дорогими, тоді як штучний матеріал при зовнішній схожості та високій якості є набагато дешевшим матеріалом.

Догляд за екошкірою також зовсім не обтяжливий. Але треба пам'ятати, що екошкіра відрізняється і від натуральної шкіри, і від інших замінників шкіри, тому засоби догляду за екошкірою повинні бути індивідуальними.

Дуже часто визначити, який перед вами матеріал на дотик або візуально неможливо, тому обов'язково з'ясуйте це питання у продавця, і вивчіть всі рекомендації виробника, які нанесені на бiрках, вшитих у шов або прикріплених до виробу.

Якщо на виробі з екошкіри немає видимих ​​плям, догляд зводиться до видалення пилу на поверхні. Очистити штучну шкіру можна вологою тканиною або серветками, що очищають. Використовувати можна навіть дитячі серветки, вони чудово справляються навіть із серйозними плямами.

У відділах побутової хімії можна придбати спеціальний спрей, що очищає, для оббивки меблів, а також салону автомобіля з екошкіри. Засіб підійде для догляду за будь-якими виробами, у тому числі за одягом.

как вывести пятно с экокожи

Мильний розчин, виготовлений із стружки господарського мила, добре очистить багато забруднень на шкіряній поверхні. Розкладіть одяг, який ви хочете почистити на рівній горизонтальній поверхні, нанесіть мильну піну на губку і протріть вироби, не прикладаючи зусиль, рухаючись в одному напрямку. Потім очистіть виріб від мильної піни чистою вологою губкою і на завершення ретельно протріть сухою тканинною серветкою.

У процесі чищення намагайтеся не допускати сильного намокання шкіри.

Великою перевагою одягу з екошкіри є те, що його можна очищати різними способами, не тільки протираючи вологою тканинною серветкою, а й прати, як вручну, так і на делікатному режимі в машині (звичайно, якщо на бирці немає знаку). Поліуретанове покриття боїться високих температур, тому слід обмежити температуру тридцятьма градусами Цельсія.

как стирать экокожу

Щоб на виробі не залишалося розводiв від прального порошку, підберіть рідкий або гелеподібний засіб і використовуйте його в мінімальній кількості. Засіб для прання не повинен містити активних відбілюючих компонентів.

Віджим під час прання краще відключити повністю, або залишити мінімальні оберти. Сильний віджим може спровокувати деформацію одягу або виникнення заломів і складок, які згодом буде дуже важко розгладити.

При ручному пранні не слід дуже активно терти навіть дуже забруднені місця. Плями на виробі видаліть до прання. Температура води, як і при машинному пранні, повинна бути прохолодною – не вище тридцяти градусів. Щоб не залишалося жодних плям від мильної піни, прополощіть виріб кілька разів.

Сушити екошкiру потрібно у горизонтальному положенні, ретельно розправивши складки на виробі. Використовувати нагрівальні прилади категорично заборонено. Вироби з екошкіри не гладять і не обробляють парою.

Видалення плям

З якого б матеріалу не був зроблений одяг, він не може бути застрахований від таких неприємностей, як плями.

Багато плям на цьому матеріалі легко забираються вологою м'якою тканиною. Тільки не слід терти пляму, ви можете не тільки розтерти її і зробити більше, але й пошкодити екошкіру. Якщо одразу видалити пляму не вдалося, промийте її мильною водою з додаванням кількох крапель нашатирного спирту. Мильну піну зробіть із натертого на тертці господарського мила, яке саме по собі добре прибирає плями органічного походження.

Екошкіра не боїться спиртових розчинів. Застарілі плями протирають водним розчином спирту у вiдношеннi один до п'яти (одна частина спирту на п'ять частин води).

Жирні плями змиваються за допомогою засобів для миття посуду, до складу яких входять речовини, що розщеплюють жир.

Екошкіру білого кольору можна очистити та освіжити універсальним для білих поверхонь засобом – теплим молоком. Змочіть у молоці тканину та протріть виріб із білого матеріалу.

Видаливши пляму, обов'язково очистіть оброблену ділянку чистою вологою губкою або тканинною серветкою. Залишки вологи приберіть м'якою сухою ганчірочкою.

как почистить диван из экокожи

Навіть якщо на екошкірі утворилася складна пляма, не слід експериментувати та застосовувати різні розчинники. Також ви легко зіпсуєте цей матеріал, якщо захочете скористатися хлоровмісними або кислотовмісними речовинами.

Не рекомендується для чищення екошкіри використовувати будь-які абразивні речовини, також щітки (навіть з м'якою щiтиною) і тверді губи. Усунути стару, засохлу пляму стане простіше, якщо злегка зволожити її, поклавши на забруднену ділянку мокру тканину. Необхідно стежити, щоб екошкіра не надто довго перебувала під дією вологи. Потім можна скористатися ватним диском, змоченим у горілку чи водний розчин спирту.

Чи довго проживе ваш одяг з цього сучасного матеріалу, залежить не тільки від догляду за ним, а й багато в чому від сумлінності продавців та виробників самого матеріалу. На жаль, іноді під виглядом екошкіри продають інші штучні матеріали, що зовні практично не відрізняються від екошкіри, але не мають її якостей. Тому купуйте одяг у перевірених місцях, які мають у вас довіру.

Насамкінець, треба сказати, що якщо ви не впевнені в матеріалі або не хочете експериментувати зі своїм одягом, зверніться в хімчистку, де вам завжди допоможуть її почистити та видалити будь-які забруднення.

Теги: [ догляд за екошкірою, як вивести пляму з екошкіри, як прати сукню з екошкіри, ніж почистити диван з екошкіри, як прати лосини з екошкіри, догляд за одягом з екошкіри, ніж почистити білу екошкіру, як доглядати за екошкірою, як почистити куртку як прибрати плями з білої екошкіри ]