Послуги та ціни

Про сервіс

Як відбілити підошву взуття лише ефективні способи та корисні рекомендації

06 сентября 2018

Як відбілити підошву взуття лише ефективні способи та корисні рекомендації

Підошва – найважливіша частина будь-якого взуття, адже від якості підошви багато в чому залежить термін служби взуттєвої пари. Вона оберігає взуття від швидкого зношування. Підошва багато в чому визначає здоров'я наших ніг

Вибираючи взуття, ми в першу чергу звертаємо увагу на зручність колодки, якість матеріалу і не замислюємося про те, як ми доглядатимемо, чиститимемо взуття та підошву. Здавалося б, хто особливо звертає увагу на її бездоганну чистоту? Але якщо підошва спочатку біла, хочеться, щоб вона залишалася завжди ні жовтою, ні сірою, а саме білою.

Білі кросівки, кеди, напівкеди, тенісні туфлі, сліпони часто випускаються саме на білій підошві. Зазвичай, така підошва виконується з різних видів натуральної або синтетичної гуми, різних видів поліуретану, термоеластопласту, полівінілхлориду та інших сучасних матеріалів.

Як же повернути підошві, хай не первозданну, але все ж білизну? Розглянемо кілька нескладних способів

Який би з наведених нижче способів ви не вибрали, перше, що вам потрібно зробити, очистити підошву від бруду і пилу м'якою сухою тканиною.

Потім можна скористатися наведеними нижче способами.

  • Найпростіший і найдоступніший спосіб замочити підошву в концентрованому мильному розчині приблизно на тридцять хвилин. Води в ємності має бути стільки, щоб вона покривала лише підошву. Потім жорсткою щіткою потріть підошву і ретельно її промийте, щоб миючий засіб не залишився на підошві. Цей спосіб хороший, якщо потрібно очистити бруд, що в'ївся, якщо підошва посіріла або пожовкла, якщо на ній з'явилися плями від різних хімічних або органічних речовин.
  • У кожному будинку знайдеться такий засіб, як харчова сода. Сода рятує у багатьох випадках, коли потрібно щось очистити чи відбілити. Допоможе вона і у разі очищення білої підошви. Нанесіть зволожену соду на щітку. Виберіть щітку з жорсткою щітиною і ретельно потріть підошву. Засіб підходить для підошви з будь-якого матеріалу.
чем отмыть белую подошву кроссовок
  • Зубний порошок сьогодні використовується для чищення зубів досить рідко, але для чищення білої підошви він цілком підійде. Весь процес проходить як при чистці зубів. На зволожену щітку з досить жорсткою щітиною потрібно нанести порошок та сантиметр за сантиметром очищати підошву. Якщо ви користуєтеся зубною пастою, що відбілює, то і підошву можете очистити і відбілити з її допомогою.
  • На білій прогумованій підошві дуже часто утворюються чорні смуги від контакту з різними матеріалами. Прибрати їх можна звичайною шкільною гумкою. Робота вимагає зусиль та акуратності. Але заради гарного результату слід постаратися. Зверху обробіть підошву білим чи прозорим кремом.
  • Легко видаляє складні забруднення з білої підошви меламінова губка. Використовувати губку досить легко. Губку потрібно намочити у прохолодній воді та віджати. Терти зручніше куточком губки. Губка при терті зменшиться обсягом. Губку слід зберігати у недоступному для дітей місці, оскільки меламін вважається слаботоксичною речовиною.
как отмыть грязь с белой подошвы
  • Згодом білий матеріал підошви має звичай набувати сірого або жовтого відтінку. Для повернення білизни можна скористатися натуральними кислотами – оцтовою чи лимонною кислотою.

Білий харчовий оцет розводимо у співвідношенні один до трьох і наносимо на підошву. Чекаємо на появу результату і ретельно змиваємо кислоту.

Заміною оцту стане лимонний сік або розчинена лимонна кислота. На плями, що в'їлися, для посилення ефекту нанесіть щіткою трохи змочену лимонну кислоту. Потріть підошву. Через деякий час кислоту добре промийте водою.

  • Для того, щоб відбілити підошву взуття можна скористатися засобами побутової хімії. Підбираючи хімічні засоби, враховуйте, з якого матеріалу виготовлено вашу підошву.
как очистить подошву кроссовок

Гумову підошву не рекомендується очищати від забруднень розчинниками на основі бензину. Якщо ви, наприклад, настали у фарбу, то бензин, сольвент, уайт-спірит видалить фарбу, але при цьому може зашкодити гумову підошву.

Фарбу із гумової підошви можна видалити ацетоном. Але щоб не було неприємних несподіванок (іноді склад підошви не відомий), потрібно спробувати видалити забруднення на невеликій малопомітній ділянці.

Відбілити підошву можна також складами, що не містять хлорку. У ємність із водою додайте відбілювач і поставте взуття так, щоб вода не торкалася верхньої частини взуття. Можна скористатися концентрованим засобом для виведення плям або іншим відбілювачем.

Щоб випадково не пошкодити шкіряну або тканинну поверхню взуття, рідкий засоб для виведення плям або відбілювач можна нанести відразу на підошву, змочивши в відбілювач тканину і протерши нею підошву. Не забудьте ретельно змити хімічні реагенти.

Наносити будь-які розчинники на підошву потрібно лише білою тканиною, щоб фарба із кольорового матеріалу не перейшла на білу підошву.

Виключіть зі списку своїх засобів для чищення відбілювачі хлору, які можуть зіпсувати підошву, надавши її жовтий відтінок.

  • Очистити підошву можна разом із взуттям, виправши пару в пральній машинці. Прати кросівки або інше взуття можна тільки в тому випадку, якщо на бірці або в інструкції є вказівки, що дозволяють машинне прання.

Нагадаємо: не можна в пральній машинці прати взуття зі шкіри та замші, взуття втратить свій привабливий зовнішній вигляд; не можна прати взуття з різними пошкодженнями; взуття з прикрасами також краще не прати, щоб не залишитись без прикрас; а щоб не залишитися зовсім без взуття, не потрібно прати в машинці взуття сумнівної якості.

как отбелить подошву кроссовок

Прати потрібно, попередньо вийнявши з взуття устілки та шнурки. Саму взуттєву пару потрібно покласти у спеціальний мішечок.

Зловживати пранням взуття в машині-автоматі не рекомендується. Все ж таки взуття, щоб воно служило довше, вимагає більш делікатного звернення.

Якщо взуття вам особливо дороге, а відчистити підошву самостійно не виходить, ви можете скористатися послугою хімчистки, майстри якої професійно та з гарантією якості очистять ваше взуття та підошву до стану первозданної білизни. Заради справедливості треба сказати, що така послуга надається далеко не всіма хімчистками.

Користуйтеся нашими порадами, і нехай ваше взуття тішить вас своїм чудовим виглядом.

Теги: [ чим очистити підошву кед, біла підошва як чистити, як відбілити гумову підошву, як очистити білу підошву кед, як відбілити білу підошву на взутті, як відмити бруд з білої підошви, як почистити білу підошву на кросівках, як відмити білу підошву почистити білу гумову підошву, ніж відбілити пожовклу підошву кросівок ]