Послуги та ціни

Про сервіс

Як правильно прати дитячі речі?

06 сентября 2018

Як правильно прати дитячі речі?

Здавалося б, ви вже давно все знаєте про прання, але у вас у сім'ї з'являється дитина, і виникає питання, чим прати дитячу білизну, щоб не нашкодити малюку?

Прання дитячих речей дуже важлива та відповідальна справа. І тут на першому місці стоїть не ідеальна чистота бодіка або повзунків, а турбота про здоров'я малюка. Адже шкіра немовляти настільки ніжна, що будь-яка негативна зовнішня дія здатна викликати не тільки роздратування, а й сильну алергічну реакцію.

Найсуворіший підхід до прання одягу має бути для дітей віком від народження до року.

1. Малюк ще не народився, але придане вже куплено. НЕОДМIННО потрібно випрати нові речі. Для цього необов'язково запускати пральну машинку на повний цикл прання разом із виварюванням. Можна простягати одяг у режимі швидкого прання, тільки збільшіть температуру води до шістдесяти градусів і увімкніть режим додаткового полоскання.

как стирать детские вещи в машинке

Інший варіант - обмежитися ручним пранням. Одяг, пелюшки замочіть у мильній воді на п'ятнадцять-двадцять хвилин, потім злегка потріть, і можна полоскати. Полоскання дитячого одягу слід приділяти особливу увагу. Головне правило «краще більше – менше». На одязі не повинно залишитися залишків засобів для прання, навіть таких нешкідливих, як дитяче мило.

Висушений одяг пропрасуйте гарячою праскою і загорніть у поліетиленовий або тканинний пакет.

Прогладити слід і одяг, який ви не можете випрати: теплі комбінезони, конверти.

Особливу увагу потрібно приділити вибору засобів для прання дитячих речей. Багато лікарів і «бувалих» матусь радять прати одяг новонародженого дитячим милом, у крайньому випадку, можна застосовувати господарське мило. Але використання мила має на увазі ручне прання, що, по-перше, займає багато часу у молодої мами, а по-друге, багато сил.

Краще витратити трохи часу ще перед пологами та підібрати для прання одягу засоби органічного походження. Така продукція не містить шкідливих складових. Зверніть увагу, що органічний засіб повинен мати екосертифікат.

Багато виробників пральних порошків для дитячого одягу переконують нас, що порошок є абсолютно безпечним для дітей будь-якого віку, у тому числі новонароджених. Але завдання виробника продати свій товар за будь-яку ціну, а завдання батьків перевірити все до дрібниць.

Розберемося, яких складових не повинно бути у порошку для прання дитячих речей.

  • По-перше, фосфатів. Фосфати додають до складу порошку для пом'якшення води та покращення його миючих характеристик. Крім цього, фосфатні сполуки посилюють токсичні властивості поверхнево-активних речовин. Порошки з великою кількістю фосфатів шкідливі будь-якій людині, а маленькому організму, що не зміцнів, вони просто протипоказані. Потрапляючи на шкіру, вони можуть спровокувати як різні дерматити, а й сприяти розвитку більш серйозних захворювань.
  • По-друге, ПАР (поверхнево-активні речовини). Без ПАР порошки погано піняться і слабо видаляють жирові забруднення. ПАР, залишаючись на одязі, потрапляє всередину дитячого організму, викликаючи навіть зміни у складі крові.
  • По-третє, віддушки. Погодьтеся, порошок для дітей не повинен пахнути ні лимоном, ні лавандою, ні чимось іншим. Запах у дитячого прального порошку повинен бути відсутнім або бути ледве вловимим.

Останнім часом порошки активно витісняються рідкими та гелевими засобами прання. Це цілком виправдано, оскільки рідкі засоби набагато краще виполіскуються з білизни. При завантаженні у відділення для миючих засобів, порошок виділяє у повітря дрібні леткі частинки, які потрапляють у людський організм при зітханні, рідкі засоби у цьому сенсі безпечніші.

2. Щоденне прання – справа клопітна. Але поки дитина зовсім мала, не варто прати її речі разом з одягом інших членів сім'ї.

Щоб не займатися сортуванням щоразу перед пранням, у місці накопичення брудних речей поставте два кошики: один для речей молодшого члена сім'ї, а інший для іншого одягу.

стирка детского белья

Перед тим, як завантажити речі в барабан машини, стирайте особливо забруднені місця. Усі кнопочки на одязі застебніть. Розстебнуті застібки можуть потрапити в механізм машинки, і одяг порветься, а машина (що гірше) може зіпсуватися.

Не завантажуйте барабан пральної машини повністю. Речі повинні вільно обертатися, у барабані має бути достатня кількість води. Тільки в цьому випадку одяг якісно випрається і не деформується.

Пелюшки та одяг із щільної бавовни можна прати при максимальній температурі та викручувати на високих обертах. Більш тонкі вироби з бавовняного трикотажу чи флісу краще не піддавати високотемпературному режиму та зменшити оберти віджиму до позначки «шістсот».

Після кожного прання використовуйте режим додаткового полоскання. Чим більше разів ви прополощите одяг малюка, тим більше буде ваша впевненість, що на шкіру дитини не потраплять частки миючого засобу.

Окремо зупинимося на пранні виробів із кулірної гладіні. Цей тонкий трикотаж не любить високих температур. Одяг із цього матеріалу стирають при температурі води не вище тридцяти градусів.

Ще один примхливий матеріал – інтерлок. Ця тканина боїться не лише високих температур (слід обмежитися сорока градусами під час прання), а й віджиму. Тканина при сильних механічних впливах деформується.

3. Плями на дитячому одязі бувають завжди, але коли мами починають вводити прикорм, плями стають невід'ємною частиною бодіків і кофтинок. Не рятують ні слинявчики, ні серветки навколо шиї. Що ж робити, щоб одяг виглядав акуратно?

как стирать детские вещи в стиральной машине

Почнемо із суворого «не можна». Застосовувати відбілювачі із вмістом хлору – заборонено. Здоров'я дитини важливіше за чистоту будь-якого одягу.

Не рекомендується застосовувати засоби для виведення плям неорганічного походження. Якщо ви все ж таки вирішили скористатися засобом для виведення плям, застосовуйте його точково, наносите точно на пляму, а потім повністю випрати одяг.

Порошки з кисневими відбілювачами не шкодять шкірі дитини, але захоплюватися ними також не рекомендується.

Видалити плями та відбілити дитячі пелюшки та одяг можна, використовуючи засоби, які зазвичай завжди є вдома.

Перед основним пранням натріть білизну господарським милом і залиште на вісім-десять годин у тазi. Потім, не змиваючи мила, завантажте в машинку та випрайте у звичайному режимі. Прання руками теж дасть добрий результат.

Попереднє замочування у воді з різними добавками допоможе випрати основні плями.

Наприклад, відбілити і видалити плями на одязі буде нескладно, якщо замочити її на кілька годин у воді, додавши соду і нашатирний спирт. На кожен літр води додаємо одну столову ложку соди та одну чайну ложку нашатирного спирту. Потім стираємо із застосування прального засобу. Склад не руйнує тканину, його можна застосовувати у міру утворення плям на одязі.

Соду можна замінити сіллю та додати перекис водню. Повністю склад для замочування складатиметься з таких інгредієнтів: п'ять літрів води, п'ятдесят грамів солі (перемішати, щоб сіль розчинилася), дві столові ложки перекису водню і половина столової ложки аміаку (нашатиря). Усі складові можна додавати до мильної води, ефект відбілювання тільки посилиться. Потім – звичайне прання.

Білим шкарпеткам та гольфам повернути первозданний вигляд допоможе борна кислота. У ємність із теплою водою (п'ять-шість літрів) додайте кілька столових ложок білих кристалів борної кислоти. Дайте кристалам розчинитись і замочіть речі на дві-три години. Після замочування випрайте і ретельно прополощіть. Шкарпетки будуть білими, наче тільки що з магазину.

Методом проб ви підберете найприйнятніший для вас спосіб, і одяг вашої дитини завжди виглядатиме чисто та акуратно.

Теги: [ прання дитячої білизни, як прати дитячі речі в машинці, ніж прати дитячі речі, як правильно прати дитячі речі, ніж прати дитячі речі новонародженого, прання дитячих речей у пральній машині, прання дитячих речей господарським милом, як прати дитячі речі у пральній машині режим пральній машині, як прати дитячі речі для новонародженого в машинці ]