Послуги та ціни

Про сервіс

Перевірені способи ефективного чищення килимів

05 апреля 2019

Перевірені способи ефективного чищення килимів

Генеральне чищення килимових покриттів – процес трудомісткий та стомлюючий. Щоб після чищення килим виглядав як новий, найправильнішим рішенням буде звернутися до професіоналів. Можна відвезти килим у хімчистку, можна викликати працівників клінінгової компанії додому, і вони швидко та якісно, ​​враховуючи всі особливості вашого килима (матеріал, тип забруднень), впораються з поставленим завданням.

Звичайно, килимові вироби слід чистити регулярно, тому без самостійного прибирання не обійтися.

Щоб килим прослужив довго, а чищення було успішним, важливо знати, з якого матеріалу виконаний килим.

Килими з  натуральних матеріалів (вовна, шовк, віскоза, бавовна, джут) вимагають більш щадного чищення, до них краще не застосовувати побутову хімію. Перевірені народні засоби будуть найкращим вибором. Для чищення вовняного килима підійде сіль, тирса (а деякі навіть користуються з цією метою квашеною без застосування оцту капустою).

Синтетичні килимові покриття добре очищаються спеціальними засобами, які в достатній кількості продаються у відділах побутової хімії. Вибираючи відповідний продукт, прочитайте його склад, переконайтеся, що це він призначений для вашого килимового виробу. Починаючи чищення, обов'язково дотримуйтесь інструкцій. Якщо ви користуєтеся обраним засобом вперше, обов'язково перевірте його дію на невеликій непомітній ділянці – якщо якість ворсу та колір килима не змінюється, засіб можна застосовувати на всій площі виробу.

Щоб будь-який килим служив довго, слід дотримуватися кількох простих правил:

  • Не допускати сильного забруднення килимового покриття, регулярно за допомогою пилососа чи м'якої щітки очищати килим від пилу. Чистити килим необхідно не тільки з лицьового боку, але і з виворітного.
  • У разі появи на килимі плям намагайтеся видалити їх негайно. Якщо немає можливості відразу вивести пляму, хоч би зробіть початкову обробку. Густу масу з килима заберіть ножем або серветкою. Не тріть місце забруднення, а дуже акуратно зберіть залишки їжі або будь-якої іншої речовини. Видаліть забруднення з країв до центру плями. Пролиту на килим рідину негайно промокніть кілька разів паперовою серветкою або м'якою бавовняною тканиною. Щоб пляма не розтікалася, краї посипте крохмалем.

Бажано придбати заздалегідь засiб для виведення плям, підібраний для вашого килима. Але якщо такого засобу в будинку не виявилося, можна скористатися підручним матеріалом, який знайдете на кухні.

  • Крейда, тальк, дитяча присипка, зубний порошок – будь-яка з цих речовин вбере жир, що потрапив на ваш килим.
  • Пролиту каву або чай досить кілька разів промокнути спочатку вологим, а потім м'яким сухим рушником.
  • Плями від червоного вина видаляють водним розчином оцту та миючого засобу для посуду.
  • Мильний розчин і кілька крапель аміаку впорається майже з будь-якою свіжою плямою.

Використовуючи водяний розчин для чищення килимів, не перестарайтеся. Будь-яке килимове покриття не любить намокання. Сушити килим необхідно тільки в природних умовах, використання нагрівальних приладів швидко приведуть ваш килим у непридатність.

Кілька разів на рік виносите килим на свіже повітря для просушування та провітрювання.