Послуги та ціни

Про сервіс

Як прибрати запах секонд-хенду з одягу

06 сентября 2018

Як прибрати запах секонд-хенду з одягу

Ми звикли до секонд-хенду відносити одяг, що був у вживанні. Але це не зовсім так. Секонд-хенд – це одяг, взуття, постільна білизна, іграшки, відмінністю яких є відсутність на них фірмової бірки. Це може бути товар, що вже пройшов через «перші руки», знижений у ціну з якихось причин товар і «залежавшийся» – не проданий у термін товар з фірмових магазинів.

Зазвичай товари секонд-хенду надходять до нас з Європи, Канади, Америк та Австралії.

У Європі та Америці давно існують усталені традиції зі збирання одягу секонд-хенд.

как избавиться от запаха секонд хенда

Основний спосіб - домашнє складання одягу. Працівники компаній, які займаються збиранням одягу, звертаються до населення особисто або письмово (розсилаючи листівки та спеціальні кульки для товару) з проханням зібрати вже не потрібну білизну, одяг та взуття. Потім у певний день під'їжджає машина та збирає пакети з речами. Вимоги до речей досить суворі – весь одяг повинен бути цілим і чистим, взуття чистим, парним і пов'язаним шнурками.

Також поширений інший спосіб збирання товару. Біля великих торгових центрів або інших багатолюдних місцях стоять спеціальні контейнери, призначені тільки для пакетів з одягом і взуттям.

Найкращі і навіть брендові речі потрапляють до секонд-хенду прямо з полиць магазинів під час зміни колекцій або після розпродажів. Деякі фірмові магазини відправляють свій товар на фабрики секонд-хенд, зрізуючи всі розпізнавальні бирки, щоб не показувати, що фірмова річ не мала успіху і не продалася.

Товар секонд-хенд надходить на спеціальні заводи, де його сортують залежно від якості. Таке сортування не має чіткої градації. Потім весь товар проходить обов'язкову санітарну обробку. Обробку проводять формаліном та парою. Після санітарної обробки речі набувають специфічного не дуже приємного запаху. Потім весь товар упаковується в поліетиленові кульки та відправляється за призначенням.

Багатьох людей таки відлякує цей специфічний запах секонд-хенду при купівлі товару.

Як позбутися запаху секонд-хенду ми розповімо у цій статті.

как вывести запах секонда

Перший і найпростіший спосіб - просто випрати річ у відповідному для неї режимі. Якщо ви купили одяг, який не можна прати, його можна здати в хімчистку або залишити надовго на свіжому повітрі, і запах неодмінно вивітрится.

Нейтралізує запах формальдегіду нашатирний спирт. У воду додають нашатир у співвідношенні: на п'ять літрів води п'ятдесят мілілітрів нашатирного спирту і занурюють у неї набуту річ. Залежно від матеріалу та розміру виробу річ витримують у воді від двох до шести годин. Одяг набуде додаткової свіжості, якщо сушити її на свіжому повітрі.

Щоб одяг набув приємного запаху, його можна випрати з додаванням кондиціонера.

Неприємний запах зникне зовсім або значно зменшиться, якщо перед пранням замочити одяг у солоній воді чи воді з додаванням оцту. Можна змішати сіль та оцет разом. Точної пропорції цього способу немає, з концентрацією розчину можна експериментувати.

Неприємний запах можна перебити сильнішими ароматами. У поліетиленовий пакет покладіть куплену річ і додайте ароматизуючий засіб. Як ароматизатор можуть служити зерна кави, мило з приємним і сильним запахом. У пакет можна покласти змочений улюбленими парфумами чи туалетною водою ватяний диск. Ліквідує запах секонд-хенду спеціальний дезодорант для тканин. Іноді такі кошти продаються у магазині секонд-хенд.

Щоб надати виробу приємного аромату, після основного прання при полосканні у воду додають ароматичну сіль або кілька крапель ефірної олії.

Одяг, який не можна випрати, наприклад, вовняне пальто, необхідно покласти у великий пакет і пересипати содою. Сода вбере неприємний запах формальдегіду і навіть якщо запах повністю не зникне, то стане набагато слабшим. Потім повісьте річ на свіжому повітрі на кілька днів. Запах зникне зовсім. Замість соди або разом із содою у пакет можна покласти інші сорбенти – таблетки активованого вугілля, цеоліт, пакетики з чаєм.

Всі ці сорбенти підійдуть і для того, щоб усунути запах секонд-хенду з взуття. Взуття поміщають у пакет, кладуть туди будь-який сорбент, пакет щільно зав'язують і за кілька днів взуття виймають.

Продезінфікувати взуття можна перекисом водню.

Не бійтеся купувати одяг та взуття в магазинах секонд-хенду, дуже часто цей товар набагато якісніший, ніж китайський та турецький товар, представлений на ринках. А як позбутися запаху, ви тепер знаєте.

Теги: [ чим вивести запах секонд хенду, як прибрати запах секонд хенду з пальто, як позбавити речі від запаху секонд хенду, як видалити запах з одягу секонд хенду, як видалити запах секонд хенду з одягу, як вивести запах секонд хенду з одягу, як у запах речей секонд хенду, чим прибрати запах секонд хенду зі шкіряної куртки, як позбутися запаху секонд хенду без прання, як швидко прибрати запах секонд хенду без прання ]