Послуги та ціни

Про сервіс

Як швидко вивести жирну пляму з улюблених джинсів?

06 сентября 2018

Як швидко вивести жирну пляму з улюблених джинсів?

Сьогодні джинси є в гардеробі практично будь-якої людини, від немовляти в візку до літнього чоловіка чи жінки.

У шафі одяг із джинсової тканини знайдеться на будь-який випадок: від занять спортом та туристичних походів до гламурних вечірок.

Джинсова тканина натуральна, міцна та довговічна, але й має недоліки. Під час прання вона втрачає колір і схильна до усадки, особливо якщо не дотримуватися правил догляду за джинсовими виробами.

Джинсова тканина дуже практична і догляд за нею не потребує особливих знань. Джинсові вироби чудово піддаються ручному пранню, але й прання в пральній машинці їй не протипоказано.

Перед початком прання потрібно позбавитися всіх зайвих предметів і сміття з кишень. Потім застебнути всі замки та гудзики і вивернути виріб на виворітний бік.

Попереднє замочування не покращує якість прання, а колір тканини може зблікнути. Тільки при дуже сильних забрудненнях можна замочити джинси, але тоді не забудьте додати у воду трохи оцту, який зафіксує фарбу.

как избавиться от жирного пятна на джинсах

Пральний порошок для прання джинсів не повинен містити відбілюючих речовин. Скористайтеся рідким делікатним засобом для кольорових виробів, воно підійде джинсовій тканині якнайкраще.

Вибираючи режим прання, пам'ятайте, що високі температури сприяють втраті кольору та усадці тканини. Сорок градусів Цельсія – оптимальна температура для прання кольорового котону. Якщо до бавовняної нитки додана лайкра (джинси-стретч) або виріб прикрашений декоративними елементами, то доречно температуру знизити до тридцяти градусів. Не слід використовувати максимальні оберти при віджиму джинсового одягу, інакше після того, як ви його дістанете з барабана, він зменшиться на один або кілька розмірів. Максимальний віджим - вісімсот обертів на хвилину.

Як правильно висушувати джинси?

Сушильні апарати для джинсових виробів також не рекомендуються. Швидке сушіння може спричинити деформацію та усадку виробу. Оптимальні умови для сушіння джинсів – кімнатна температура. Не рекомендується використовувати для сушіння речей системи обігріву. Сонце - теж не найкращий помічник при сушінні джинсів. Під дією сонячних променів тканина вигоряє і стає твердою.

Намагайтеся не пересушувати джинсові вироби. Зніміть їх злегка вологими та пропрасуйте, тоді джинси будуть виглядати ідеально.

чем отстирать жирное пятно с джинс

Якщо ви хочете зберегти свої улюблені джинси довше, то не пошкодуйте свого часу і випрайте джинси вручну.

Дуже брудні джинси безпосередньо перед пранням можна замочити. Для цього порошок ретельно розчиніть у воді та опустіть туди джинси на двадцять-тридцять хвилин. Ідеальною ємністю для прання джинсів є ванна. У ній джинси можна розкласти на всю довжину.

Тепер візьміть щітку з не дуже жорстким ворсом і пройдіться по поверхні джинсового виробу. Не потрібно прикладати великих зусиль, щоб не зашкодити волокнам тканини.

Якщо замість порошку ви використовуєте господарське мило, то намильте не виріб, а щітку і потім легкими рухами потріть джинсову поверхню.

Як і під час машинного прання, температуру води слід вибирати не вище сорока градусів. Після прання та ретельного полоскання джинси злегка відіжміть, не викручуючи, і повісьте сушитися, допікнувши їх прищіпками за пояс.

Якщо на джинсовому виробі є плями, слід видалити їх до основного прання. У цій статті приділимо особливу увагу плямам від різних жирів.

У боротьбі з жирною плямою найголовніше – оперативність. Відразу ж промокніть жирну пляму паперовою серветкою. Якщо є така можливість, присипте пляму сіллю, вона добре вбирає жир. Через деякий час сіль струсіть з плями та повторіть процедуру заново. Замість солі можна використовувати крохмаль, муку, дитячу присипку, зубний порошок. Потім джинси просто випрати, пляма повинна зникнути. Для прання в цьому випадку краще використовувати господарське мило.

Якщо жирну пляму відразу обробити не вдалося, скористайтеся засобом для миття посуду. До його складу входять речовини, що розщеплюють жири, тому результат має бути хорошим. Нанесіть кілька крапель засобу безпосередньо на пляму та зачекайте хвилин двадцять. Потім легенько за допомогою щітки потріть пляму. Не слід пляму сильно терти руками, інакше ви можете отримати іншу, світлішу пляму. Потім випрати джинси у звичайному режимі.

Добре видаляє органічні плями спеціальне мило-виведення плям. Мило потрібно нанести на пляму і через п'ятнадцять-двадцять хвилин джинси повністю випрати пральним милом або порошком. У складі прального порошку не повинно бути відбілюючих речовин.

Одним з універсальних засобів для чищення плям, у тому числі від різних жирів, є бензин. Використовують бензин у такий спосіб. Джинси викрутіть навиворіт, згорніть білу тканинну серветку і підкладіть з лицьового боку під пляму. Змочіть ватний диск бензином і протріть пляму. Рухи мають бути спрямовані від краю плями до середини. Потім джинси необхідно повністю випрати. Стираючи джинси в машинці після обробки плями бензином, увімкніть функцію додаткового полоскання, щоб позбавитися неприємного запаху.

как убрать жирное пятно с джинсов

Навіть найзастаріліші плями жиру можна вивести за допомогою пива. У ємність налити напій і замочити в ньому ділянку з жировою плямою. Через деякий час пляма зникне. Джинси відразу повністю випрати у звичайному режимі.

Позбутися жирної плями можна і без прання. Візьміть тканинну серветку, підкладіть її під ділянку з плямою. Зверху пляма накрийте промокальним папером і пропрасуйте гарячою праскою. Жир перейде на промокашку. Повторіть дію кілька разів.

как вывести жирное пятно с джинсовых брюк

Плями жиру також бувають різного походження. Так, при виведенні плям, що залишилися на джинсах після неакуратного поводження з консервами, допоможе гліцерин. Гліцерин наносять на пляму. Оскільки сам гліцерин добре розчиняється у воді та не залишає слідів, його можна залишити на плямі надовго. Дія гліцерину посилює нашатирний спирт (засіб створюють, змішуючи гліцерин і аміак у відношенні два до одного). Також посилити дію гліцерину можна, підігрівши його до теплого стану. Теплий гліцерин наносять на пляму і залишають на двадцять хвилин. Потім джинси стирають і добре виполіскують.

Якщо на джинси капнув майонез, відразу ж заберіть його залишки паперовою серветкою. Прийшовши додому обробіть пляму бензином і посипте товстим шаром тальку. Тальк вбере бензин, дочекайтеся коли він висохне і стряхніть його з тканини. Обов'язково джинси повністю простягайте і ретельно кілька разів промийте.

Пляму від морозива затирайте водним розчином бури. В одному літрі води розчиніть одну чайну ложку тетраборату натрію (бури).

Плями від вершкового масла добре розщеплює скипидар, бензин, спирт. Після будь-якого засобу виріб потрібно обов'язково випрати та виполоскати.

Будь-який із цих засобів, перед тим як видаляти пляму, бажано протестувати на малопомітній ділянці тканини. Іноді тканина з неякісним фарбуванням може помітно знебарвитися.

Застосовуючи такі засоби, як бензин, ацетон, бура, спирт використовуйте захисні рукавички. Джинсів у вас буде ще багато, а ось руки одні, і їх потрібно поберегти.

Якщо не хочете застосовувати екстремальні методи або боїтеся зіпсувати джинсовий виріб, а річ вам дуже дорога, завжди можна звернутися до професійної хімчистки.

Теги: [ як вивести жир з джинс, як відмити жирну пляму з джинсів, жирну пляму на джинсах як вивести, як відпрати жирні плями з джинс, як прибрати жирну пляму з джинс швидко, як відпрати жирну пляму на джинсах, як швидко видалити жирну пляму з джинсів, як зняти жирну пляму з джинсів, як позбутися жирної плями на джинсах, як і чим вивести жирну пляму на джинсах ]