Послуги та ціни

Про сервіс

Ви знову зітхаєте, розуміючи, що вам належить миття вікон? Давайте знайдемо оптимальний спосіб виконати це завдання!

05 апреля 2019

Ви знову зітхаєте, розуміючи, що вам належить миття вікон? Давайте знайдемо оптимальний спосіб виконати це завдання!

Якщо перед вами стоїть завдання помити вікна, важливо підійти до рішення таким чином, щоб процес не вимотав вас і порадував результат. Тому корисно дізнатись, які дії будуть дійсно ефективними. Адже ви точно не хочете бачити розводи на склі після кількох годин, витрачених на миття вікон?

До чистих вікон можна піти різними шляхами. Перший і найпростіший, але найбільш фінансово затратний – вибрати перевірену клінінгову компанію та викликати фахівців додому. Переваги цього способу: якісно виконана робота із застосуванням необхідного інвентарю та миючих засобів, додатковий вільний час, збережені нерви і гарний настрій (адже вам не потрібно навіть вникати, як помити стулку, що не відкривається, які засоби купити, яка ганчірочка не залишить розводів тощо.). До недоліків можна віднести лише вищі матеріальні витрати проти самостійним миттям вікон.

Спосіб другий: ви справляєтеся із завданням самостійно, використовуючи пропоновані у великій кількості у відділах побутової хімії засоби для миття вікон. До складу таких засобів входять різні спирти, поверхнево активні речовини та ароматичні добавки. Слід вибирати миючий засіб, що має насадку-розпилювач. Така насадка полегшує нанесення засобу на скло. Також вам слід придбати серветки, що добре вбирають воду, або знайти відповідне ганчір'я вдома. Ще один важливий пристрій - спеціальна швабра, яка може мати різні модифікації, від найпростіших конструкцій, до варіантів з подачею води в швабру і різними кутами повороту. Вибір великий і ціновий розкид. Ще вам знадобиться таз та вода.

Спосіб третій – замість засобів побутової хімії ви використовуєте наявні у вас вдома кошти. Відомими помічниками при миттi скла є нашатирний спирт, оцет, крохмаль, гліцерин. Також знадобиться м'яка ганчірка та таз з водою.

Який із двох останніх способів ви не вибрали, дотримуйтесь такого порядку дій:

  • Звільніть підвіконня від усіх предметів.
  • Відкрийте рами (пластикові, дерев'яні) і пропилососьте всі пази та щілини, використовуючи вузьку щілинну насадку.
  • Помийте рами. Не використовуйте агресивні та абразивні засоби. Достатньо помити рами губкою з мильною піною. Мильну піну змийте чистою водою. Якщо рами дерев'яні, не перестарайтеся з водою, щоб дерево не розбухло.
  • Сильно забруднене скло помийте водою з мильним розчином, а потім чистою водою. Щоб скло бездоганно сяяло, нанесіть за допомогою розпилювача слабкий розчин оцту (30 г оцту на 250 г води).
  • Також можна скористатися розчином нашатирного спирту (20мл нашатиру розводять в одному літрі води). Такий розчин стане в нагоді, якщо в будинку курять, і скла з рамами закоптилися від диму. Захистить скло від подальшого забруднення розчин нашатирного спирту з додаванням гліцерину, який необхідно розчинити у воді в пропорції один до одного і додати чайну ложку аміаку.
  • Прибрати залишки води зі скла можна серветкою з мікрофібри, а також старим перевіреним способом натерти скло зім'ятим папером. У цьому випадку газетами краще не користуватися, можуть залишитися розводи від друкарської фарби.

Ще один лайфхак: займатися миттям вікон краще у сухий, але похмурий день. Під впливом сонячного проміння вода швидко висихає і на поверхні скла залишаються розводи.