Послуги та ціни

Про сервіс

Літнє прибирання: що варто зробити вдома влітку

06 сентября 2018

Літнє прибирання: що варто зробити вдома влітку

Думаючи про літо, ми уявляємо чудові сонячні дні, проведені на дачі або на березі моря. Але влітку треба встигнути не лише відпочити, а й виконати багато справ із прибирання будинку. Сьогодні ми говоритимемо про ті види робіт по дому, які оптимально виконувати саме в літній період. Ви зможете внести актуальні для вас пункти у свої плани та зробити своє житло ще більш чистим та доглянутим. Літнє генеральне прибирання? - Легко!

Миття вікон

Насамперед – помити вікна. Звісно, ​​вікна миють не лише влітку. Але набагато приємніше відчинити вікно і ретельно його помити теплим літнім днем, ніж намагатися зробити все якнайшвидше, закутавшись у теплі речі, щоб не замерзнути і не застудитися

Як помити вікна, використовуючи засоби побутової хімії, ми не описуватимемо. Це ви можете зробити самостійно, уважно прочитавши інструкцію на упаковці.

Ми дамо кілька порад, як помити вікна, використовуючи лише засоби, які знайдуться у вас вдома.

Порада: для миття вікон краще вибрати похмурий день, щоб сонячні відблиски не заважали розглянути плями та розводи на склі.

Мити вікна починаємо з рами. Спочатку позбавимося пилу, що засів у всіх дрібних щілинах. Для цього можна скористатися пилососом з невеликою насадкою для чищення батарей, а можна видути пил феном.

Вікна із пластиковим профілем рекомендується мити мильним розчином, приготованим із стружки господарського мила. Щоб відтерти невеликі забруднення, скористайтесь жорсткою стороною губки. Важкодоступні місця протріть невеликою щіткою (можна скористатися старою зубною щіткою).

летняя уборка квартиры

Білий пластиковий профіль можна відмити, а заразом і відбілити, водним розчином нашатирного спирту. У ємність з водою (один літр) додаємо половину флакона (20 мілілітрів) нашатирного спирту. Залишки води витираємо серветкою з мікроволокна, а потім ретельно протираємо сухою м'якою тканинною серветкою. Не залишайте рами сохнути, на мокрій поверхні осілий пил знову перетвориться на бруд.

Дерев'яні рами не слід мити жорсткими щітками, ви можете порушити лакофарбове покриття. Також дерево не любить тривалого та сильного впливу води, тому дерев'яну віконну раму протріть спочатку м'якою тканиною, змоченою в мильному розчині, а потім ретельно просушіть сухою серветкою.

Якщо для миття рам виберете побутові хімічні засоби, уважно прочитайте їх склад. І дерево і пластик бояться впливу сильних кислот та розчинників.

Найкращий друг будь-якого скла – нашатирний спирт. Цей засіб не тільки справляється з брудом, але й надає склу особливий блиск. Виконуючи розчин для миття вікон, дотримуйтесь пропорції: на одну склянку води – одна ложка нашатирю. Залийте розчин у пульверизатор і нанесіть на скло. Такий спосіб найзручніший і найшвидший.

Вдома немає нашатирного спирту, а дуже хочеться помити вікна? Візьміть столовий оцет. Зробіть розчин: одна частина оцту – чотири частини води та залийте його в розпилювач. Якщо не знайшлося розпилювача, просто змочіть у розчині м'яку тканинну серветку (виберіть тканину, яка не залишає ворсинок) і протріть скло. Потім сухою тканиною чи папером натріть скло до блиску.

Сильно забруднене скло добре відмиється крохмальною кашкою. Для цього візьміть сухий крохмаль і трохи змочіть його водою. Нанесіть кашку на губку і протріть скло. Залишки підсохлого крохмалю приберіть сухою м'якою тканинною серветкою або зім'ятим у грудку папером. Замість паперу іноді використовують газету. Але друкарська фарба маже руки і залишає розводи на склі, тому краще використовувати білі аркуші паперу.

Чищення, миття та провітрювання килимів

Чищення килимів на свіжому повітрі - трудомістке заняття, вимагає багато сил і часу. Звичайно, можна скористатися послугами хімчистки або викликати представників клінінгової компанії додому, а час, який потрібно витратити на миття килимів, можна використовувати для приємніших занять. Але буває так, що домашню роботу доводиться виконувати самостійно, тоді літо - найкращий час, щоб позбутися пилу, що скупчився на килимах за тривалий час.

Чи не плануєте генеральне чищення килимів? Тоді обов'язково повісьте килим принаймні на кілька днів на провітрювання.

Знаючи тип килимового покриття, ви зможете правильно його почистити та ретельно висушити в тіні дерев.

летняя генеральная уборка

Будь-який килим (вовняний, синтетичний, бавовняний) легко освіжити такими засобами як сіль, сода, тирса. Розстеліть килим на рівній поверхні, посипте килим одним із вибраних засобів, нехай він трохи полежить, потім щіткою або віником, ділянку за ділянкою, ретельно очистіть килим. Після килим повісьте на міцну мотузку і спеціальним пристосуванням або палицею вибийте пил, що залишився.

Вологе очищення проводимо з використанням спеціальних засобів або господарського мила. У зручну ємність наливаємо воду та розводимо мило до утворення густої піни. Килими не люблять гарячу воду, тому вода має бути просто приємною для рук. Піну наносимо на щітку та очищаємо килим. Потім вологою (не мокрою) м'якою тканиною прибираємо мильну піну і вішаємо килим на просушування.

Провітрювання зимового одягу та речей тривалого зберігання

летняя уборка

Теплі речі з вовни та хутра рекомендується періодично провітрювати. Вивішуючи одяг, стежте, щоб на нього не потрапляли прямі сонячні промені. Особливо дбайливо слід поставитися до хутряних виробів. Під дією прямих сонячних променів, хутро може змінити колір та пересохнути.

Вовняні джемпери та светри теж слід провітрювати. Тоді ви будете впевнені, що в них не заведеться міль, вони не відволожаться і не набудуть неприємного запаху. На відміну від важких зимових пальто та шуб, светри не слід вішати на плічка або фіксувати прищіпками на мотузці. Такі вироби краще перекинути через кілька мотузок, щоб вони не деформувалися.

Після провітрювання, складаючи одяг на колишні місця, оновіть засоби боротьби з міллю.

Прання великого постільного приладдя: подушок, ковдр, покривал.

При необхідності всі постільні приладдя можна випрати в будь-яку пору року, але всі вони досить довго сохнуть, тому найкращий час для прання подушок, ковдр, покривал – літо. Та й матрац не забудьте винести під сприятливу дію сонячних променів. Сонячне світло згубне для продуктів життєдіяльності різних комах, а пилові кліщі, які живуть у матраці, натуральних подушках та ковдрах загинуть через дві доби, перебуваючи під прямим сонячним промінням.

летняя уборка дома

Особливо влітку слід приділити увагу подушкам, перинам з натуральним наповнювачем пух-перо. Виріб слід розпороти та витрусити у суху ємність. Якщо ви боїтеся прати наповнювач, поставте ємність на сонце, пір'я прикрийте тонкою тканиною, щоб вітерець не розніс їх, і ретельно просушіть, періодично перетрушуючи пір'я. Чохол витирайте, висушіть і пропрасуйте, а потім акуратно наповніть його пір'ям. На дні ємності залишиться сміття, поламані пір'я, постарайтеся не змішувати з чистим наповнювачем, щоб роботи не були марними.

Пух і перо можна випрати як руками, так і в машині-автоматі, увімкнувши режим «делікатне прання». Віджим повністю відключити. Використовуйте лише рідкий нейтральний засіб для прання. Потім пір'я слід добре висушити. Вологий натуральний наповнювач набуває дуже неприємного запаху і може запліснівніти.

Ковдри та подушки із синтетичним наповнювачем прати набагато простіше. Якщо немає протипоказань для прання на ярличку виробів, їх можна прати за температури тридцять-сорок градусів, застосовуючи мінімальні оберти для віджиму.

Усі постільні речі ви можете здати в хімчистку, що має функцію аквачистки. Цей метод чищення різних виробів відрізняється тим, що в процесі не беруть участь хімічні складові, замість них використовується тільки вода і речовини, що біорозкладаються. Пам'ятайте, якщо ви не хочете витрачати свої сили на прання та чищення, ці завдання завжди можна делегувати професіоналам.

Використовуйте літні місяці з користю для своєї оселі – подбайте про чистоту!

Теги: [ літнє прибирання, літнє генеральне прибирання, літнє прибирання вдома ]