Послуги та ціни

Про сервіс

Як правильно прати дитячий комбінезон?

06 сентября 2018

Як правильно прати дитячий комбінезон?

Дитячі комбінезони дуже зручний, практичний одяг, який користується заслуженою популярністю у батьків та любов'ю у дітей. У комбінезоні особливо в холодну пору року малюку комфортно та тепло. Замість штанців, які можуть сповзати або тиснути гумкою на талії, та куртки, яка задирається при активних рухах дитини, комбінезон не сковує рухів та надійно захищає дитину від снігу та вітру.

Інший важливий плюс - комбінезон не тільки зручний для активних ігор, він дозволяє запобігти ще й багатьом травмам, адже щільна тканина дає можливість уникнути збитих колін і ліктів навіть під час падінь. Крім функціональних переваг і батьків, і малюків комбінезони радують різноманіттям фасонів та кольорів. Загалом, річ надзвичайно корисна та функціональна, і, звичайно, батькам хочеться, щоб виріб зберіг свої характеристики та зовнішній вигляд як мінімум на кілька сезонів. Ми розповімо про всі тонкощі догляду за комбінезонами та поділимося деякими професійними секретами підтримання їхньої чистоти.

Доглядати комбінезони з якісних непромокальних тканин досить просто. Звичайно, маленькі бешкетники завжди знайдуть і калюжу більше, і іржавий паркан, сліди їхніх активних ігор не зможуть не позначитися на одязі. Але це не привід засмучуватися, а тим більше сердитися на діток. Наші поради допоможуть впоратися з пранням будь-яких комбінезонів.

Догляд за верхнім дитячим одягом багато в чому залежить від тканини, з якої виконаний комбінезон, та від утеплювача.

Провідні виробники верхнього дитячого одягу використовують щільні, водовідштовхувальні тканини, зі спеціальним просоченням або покриттями. До таких тканин відноситься нейлон, поліамід, поліестер, пропілен, болоння.

  • Нейлон та поліамід – найвідповідніші тканини для дитячих комбінезонів, вони мають високу міцність, при цьому легкі, добре зберігають форму, швидко сохнуть, не промокають, не примхливі у догляді.
  • Поліестер також має всі необхідні якості для дитячого одягу. Однак у порівнянні з нейлоном тканина менш міцна.
  • Пропілен має хороші брудовідштовхувальні властивості, але швидко піддається зносу.
  • З болоньї виробляють недорогий верхній одяг. Але чи варто економити - вирішувати вам, оскільки такий одяг не "дихає", активній дитині в ній душно і жарко, вона перегрівається і потіє.

Утеплювачі використовуються як синтетичні, так і натуральні.

  • Сучасні високотехнологічні утеплювачі, такі як термофіл, холофіл, холлофан мають безліч переваг: легкі та тонкі, вони чудово зберігають тепло, компактно упаковуються і потім швидко відновлюють свою форму. Одяг з таким утеплювачем підходить навіть діткам, які страждають на алергію.
  • Синтепон – один із найпоширеніших утеплювачів, які використовуються у зимовому одязі як дорослих, так і дітей. Порівняно із сучасними матеріалами, синтепон погано пропускає повітря та виводить вологу, намокає, швидко зношується. Кожне прання помітно погіршує якість синтепону.
  • Утеплювач нового покоління, схожий на синтепон, але дуже відрізняється своїми характеристиками U-TWO. Матеріал стійкий до зминання, не промокає, не втрачає своїх властивостей після багаторазового прання, легкий і дуже теплий.

Комбінезони з мембранної тканини

Мембранна тканина ідеально підходить для верхнього одягу у нашій природній смузі. Структура мембрани дозволяє поєднувати в собі такі якості як непродувність, водовідштовхуваність, водночас тканина «дихає» і не дозволяє дитині потіти і мерзнути. У такому комбінезоні не страшні ні бруд, ні вода. Для батьків ще одним величезним плюсом є те, що речі з такої тканини не потрібно часто прати, бруд можна змити під струменем води або протерти мокрою губкою.

Але й мінуси у одягу з мембрани теж є: прання потребує спеціальних засобів, фасони комбінезонів з такої тканини мають простий спортивний стиль, під верхній мембранний одяг піддягають певний набір одягу.

стирка детского комбинезона

Комбінезони на натуральних утеплювачах

До цих пір широко використовуються комбінезони на натуральних утеплювачах (пух, хутро), особливо для дітей до 1,5 років, тобто ще не дуже активно рухаються дітей.

Хутряні комбінезони дуже теплі, їх надягають при температурі повітря нижче десяти градусів. Зазвичай для утеплення використовують хутро кролика чи овчину. Вироби на натуральній хутряній підстібці вимагають особливого догляду, їх ціна набагато вища за комбінезони зі штучними сучасними утеплювачами.

Дуже теплі та водночас легкі пухові комбінезони. Як наповнювач в них використовують пух різних водоплавних птахів. Недоліком таких комбінезонів є складність у догляді, висока ціна, а найголовніше можливість появи алергії у дітей.

Різна тканина, як і різний наповнювач, вимагають певного відношення до чищення та прання.

Загальні вимоги до прання будь-яких комбінезонів

  • Перед пранням будь-якого виробу слід вивчити рекомендації виробника, які зазвичай у вигляді значків нанесені на ярличку, що вшитий у шов виробу з внутрішньої сторони.
  • Якщо на ярлику є знак, що забороняє прання (таз із водою перекреслений хрестом), то доведеться скористатися сухим чищенням.
  • Огляньте комбінезон із зовнішньої та внутрішньої сторони. Якщо необхідно в дрібному ремонті виробу, зробіть його перед пранням, щоб не збільшити пошкодження.
  • Перевірте кишені, витрусіть з них дрібне сміття, розгорніть відвороти на рукавах та штанинах, також ретельно обтрусіть від піску та бруду.
  • Відстебніть всі знімні деталі, які можуть кріпитися гудзиками, блискавками або липучками.
  • Застебніть усі застібки, заправте ручку замка, виверніть комбінезон навиворіт, щоб металеві деталі не пошкодили пральну машинку.
  • Засіб для прання краще взяти рідкий або гелеподібний. Пральний порошок погано виполіскується і може залишити розлучення на тканині. Для прання мембранних виробів застосовуйте лише спеціальний засіб, звичайні пральні порошки забивають мембрану і вона втрачає свої властивості.
  • Якщо не збереглася бiрка із вказівками виробника, то режим прання вибирайте щадний. Підігрів води можна обмежити тридцятьма градусами. Віджимання поставте на мінімальні оберти.

Особливості прання виробів на синтепоні

Комбінезон із синтепоновим утеплювачем не можна замочувати. Прати виріб можна як у машині, так і руками.

Для ручного прання цілком підійде звичайне господарське мило та м'яка щіточка.

как стирать детский комбинезон на синтепоне

При пранні машини можна використовувати режим «синтетика», якщо немає обмежень температури до тридцяти градусів. Віджим слід обмежити шістьмастами обертами на хвилину.

Вийнявши з машинки, комбінезон злегка струсіть і розкладіть на горизонтальній поверхні, щоб мокрий синтепон не збився під вагою. Періодично виріб струшуйте та перевертайте.

Стираємо комбінезон на пуху

Пуховик прати трохи складніше. Для прання придбайте спеціальні м'ячики для прання виробів з пуху. Можна скористатися звичайними тенісними м'ячами. Їх завантажують у машину разом із комбінезоном. У пральній машині має бути достатньо місця, тому, переважно, щоб комбінезон стирався один.

Засіб для прання також краще придбати спеціально для виробів з пуховим наповненням.

Щоб ретельно виполоскати комбінезон, увімкніть додаткову полоскання. Не віджимайте виріб, ви можете пошкодити наповнювач та зіпсувати одяг.

Для пухових виробів дуже важливе правильне сушіння. Перед тим як залишити комбінезон на просушуванні, добре розправте і збийте пух у кожному осередку. Робіть це регулярно, доки комбінезон повністю не висохне.

Стираємо мембранні вироби

Комбінезон з мембрани стирайте лише спеціальними засобами. Зі стандартних засобів підходить тільки господарське мило для ручного прання.

Режим прання для мембрани потрібно вибрати щадний, без віджиму. Пам'ятайте, висока температура під час будь-якого процесу (прання, сушіння, прасування) знищує властивості тканини. Ваш комбінезон перестане виконувати свої функції та стане марним.

Мембранну тканину не потрібно прати часто. Бруд із її поверхні відмінно змивається водою.

Якщо ви любите, щоб усі справи виконували професіонали, ви можете звернутися до послуг хімчистки. Фахівці в галузі чистоти правильно підберуть засоби і не тільки зроблять комбінезон вашої дитини чистою, а й допоможуть зберегти яскравість фарб та функціональні характеристики одягу.

Теги: [ прання дитячого комбінезону, як прати дитячий комбінезон, як прати дитячий комбінезон з овчини, як випрати дитячий комбінезон в машинці, як прати дитячий комбінезон на синтепоні, як прати дитячий комбінезон на пуху, прати дитячий комбінезон овчині, як прати дитячий комбінезон на холлофайбері, як прати дитячий комбінезон пух перо, як прати дитячий комбінезон на овчині ]